8 Redenen Waarom Jouw Website Geen Klanten Oplevert!

Iedere ondernemer weet dat online marketing tegenwoordig een belangrijk onderdeel is om de omzet te stimuleren.

Ongetwijfeld heb jij ook een website voor jouw bedrijf. Vaak blijft het aantal klanten achter en zijn de online omzetten niet zoals gehoopt.

In dit artikel geef ik je acht redenen waarom jij niet genoeg klanten kan krijgen met jouw website.

In dit artikel leer ik je:

– Hoe jouw site beter gevonden kan worden in zoekmachines.;
– Waarom mogelijke klanten geen contact opnemen en hoe je ervoor kan zorgen dat ze dit wel doen.;
– Waarom klanten niet voor jou kiezen maar wel jouw digitale concurrent.;
– Hoe je ervoor kan zorgen dat je steeds onder de aandacht blijft.;
– Hoe je de kans dat jouw bedrijf door jouw doelgroep gevonden wordt vergroot.

Graag neem ik jou mee door de wondere wereld van online marketing op de manier die je als ondernemer begrijpt, namelijk helder en met concrete tips om direct aan de slag te gaan.


Reden 1: Te weinig bezoekers

Dit is het grootste probleem dat ervoor zorgt dat je met je website weinig nieuwe klanten krijgt.

Na jaren mijn eigen webshop te hebben gehad leerde ik dat meer bezoekers het grootste verschil gaat maken.

Helaas zal niet iedere bezoeker ook klant worden. Dit is slechts een bepaald percentage, de conversieratio.

Bekijk wat meer bezoekers oplevert, het is een heel simpel rekensommetje:

100 bezoekers x 2% conversie = 2 nieuwe klanten

200 bezoekers x 2% conversie = 4 nieuwe klanten

300 bezoekers x 2% conversie = 6 nieuwe klanten

Je ziet hoe meer bezoekers je krijgt hoe meer nieuwe klanten / verkopen je gaat krijgen.

Hier zijn een paar dingen die je kan doen om te zorgen dat je meer bezoekers krijgt:

  • Korte termijn strategie: Ga met jouw website adverteren in Google Adwords, waardoor je meteen extra bezoekers krijg op je website. Ik ben van mening dat elk lokaal bedrijf zou moeten adverteren in Google. Lees ook reden 5.
  • Lange termijn strategie: Zorgen dat jouw site beter gevonden wordt door zoekmachines en daarmee door mensen die op voor jou relevante zoekwoorden zoeken, dit noemt men SEO-optimalisatie;
  • Lange termijn strategie: Start met zakelijk bloggen lees hier mijn 12 tips voor zakelijk bloggen.  Lees ook reden 7. Let op: Als je gaat bloggen zul je meer bezoekers naar je website krijgen, maar je conversieratio zal wel een klein beetje naar beneden gaan, omdat je een breder publiek krijgt naar je website.

Reden 2: Laag Conversieratio.

Uiteraard is een website jouw digitale uithangbord. Als je offline een advertentie zet zonder contactgegevens zal je weinig respons krijgen, hoe goed de advertentie ook is.

Voor jouw website werkt dat precies zo, stuur de klant naar de actie die jij wilt. Dit noemt men een ‘call to action’. Vaak is een button ‘schrijf je hier in’ of ‘bestel nu met 10% korting’ al duidelijk genoeg.

Een duidelijke call to action maakt een groot verschil in je conversieratio.

call to action

In de ‘noten business’  waar ik ook in zit maak ik gebruik van bovenstaande ‘lead website’ dit is een website met maar 1 doel bezoekers converteren naar leads.

Je ziet hoe duidelijk dit aanvraagformulier is deze komt op elke pagina terug. Met deze website behaal ik een conversie van 20 tot 30%.


Reden 3: Geen referenties

Met de toename van aankopen via internet hebben meer mensen negatieve ervaringen opgedaan. Daarom zijn zij op zoek naar een teken van betrouwbaarheid.

Het beste kun je digitaal vertrouwen bieden door referenties van klanten op jouw website te zetten.

Zeker ‘bekende’ namen die positief over jouw product spreken doen het altijd goed om het vertrouwen van nieuwe klanten te winnen.

Voor Nutsupply gebruik ik Trustedshop om beoordeling te verzamelen:

trustedshops

Elke koper krijgt na een week een uitnodiging om een beoordeling achter te laten. Door de reviews gaat je conversieratio omhoog.


Reden 4: Geen follow up

Je loopt door de stad en ziet een gezellig terras. Je zoekt een plekje en wilt een koud drankje bestellen. Langzaam merk je dat er niemand naar jouw tafeltje komt.

Je kijkt op en ziet twee kelners met elkaar staan praten. Een beetje geërgerd steek je jouw hand op en één van de kelners zwaait vrolijk terug terwijl hij doorpraat.

Tien tegen een dat je snel een plek op zoekt waar de service wel goed is. Dit geldt nog sneller op internet. ‘Vandaag voor middernacht besteld is morgen in huis’ en als je online Chinees bestelt kun je met een half uur aan tafel.

Wanneer jij pas na drie dagen reageert op een klant die via de site contact zoekt ben je dus veel te laat. Zorg daarom dat je pogingen van (potentiële) klanten om via de site contact te krijgen altijd snel en goed opvolgt.

Dit valt zelfs te automatiseren, maar na hun poging tot contact moet je geïnteresseerden zo snel mogelijk vastpakken en vast zien te houden. Een goede follow up is het noodzakelijk begin.


Reden 5: Geen advertenties.

Veel lokale ondernemers denken dat ze te klein zijn voor online adverteren, immers ze zoeken alleen klanten in de omgeving en niet wereldwijd. Deze misvatting gaat al lang niet meer op. Zoals ik al eerder aangaf elke ondernemer zou moeten adverteren online.

Door online te adverteren kan je tegenwoordig heel precies jouw doelgroep bepalen. Zo kan je met Google Adwords aangeven in welk gebied de geïnteresseerden moeten zijn om de advertenties te tonen.

Ook kan je bijvoorbeeld adverteren via de facebookpagina van de lokale sportvereniging. Zo zijn er wel tientallen effectieve advertentiecampagnes te verzinnen die niet te veel kosten.

Bovendien komen klanten in de buurt sneller bij je terug en zullen ze sneller over je praten als het bevalt.


Reden 6: Te weinig landingspaginas’s

Een landingpagina is eigenlijk een tweede internetadres/domeinnaam die doorverwijst naar jouw hoofdpagina.

Stel voor dat je kaas verkoopt en je hebt het mooie domein ‘kaas.nl’. Als vakman weet je dat er heel veel soorten kaas bestaan, dus registreert ook het domein fransekaas.nl. Hier hoef je geen aparte website voor te maken.

Deze kan je, als je op kaas.nl een onderwerp ‘Franse kaas” hebt aangemaakt direct door laten verwijzen naar die pagina op kaas.nl/franse-kaas wordt zo een landingspagina.

Uiteraard kan je ook deze sectie weer uitbreiden en bijvoorbeeld kaas.nl/franse-kaas/brie als landingspagina nemen.

Het voordeel is dat je meer plekken hebt om gevonden te worden, maar ook meer doelgroepen specifiek kan benaderen.

cashewnoten landingspgina

Een praktijk voorbeeld van een landingspagina cashewnoten : http://www.nutsupply.com/nl/noten/cashewnoten/


Reden 7: Geen blog

Als een klant op jouw website is dan wil hij graag informatie ontvangen. Door een blog te schrijven en die regelmatig bij te houden ziet een klant dat hij regelmatig voorzien wordt van nieuwe informatie.

De kans dat hij weer terug komt is dan veel groter. Ook kan je de blog gebruiken om te verspreiden via Facebook (zie reden 5) of de klanten die zich via een call to action voor jouw blog hebben ingeschreven (zie reden 2, geen duidelijke call to action).

Door de ingeschreven klanten regelmatig een nieuwe blog te sturen blijf je hun interesse prikkelen.


Reden 8: Te weinig content

Als jouw winkel leeg is kun je niets verkopen. Als je niet kan laten zien hoe goed jouw dienst is neemt geen klant deze af. Hetzelfde geldt op internet.

Een pagina met te weinig informatie of plaatjes (content) is een lege winkel; klanten zullen niet kopen. Zorg daarom voor voldoende goede content.

Tip: Om je pagina content te optimaliseren voor zoekmachines moet je proberen minimaal 300 woorden te gebruiken.


Zo. Dit waren mijn 8 redenen waarom je website weinig klanten oplevert

Ik kan nog wel honderden andere micro redenen bedenken, maar focus je ajb op deze 8, want deze gaan het grootste verschil maken. Ik wens je veel succes. Ik vind het leuk als je hieronder een reactie achter laat.

Deel dit artikel!
Stefan Smits
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: